Λύσεις για τη Σύγχρονη Βιομηχανία

ECO
Ανίχνευση Μυκοτοξινών

Ανίχνευση Μυκοτοξινών

Ανίχνευση Αλλεργ/νων

Ανίχνευση Αλλεργ/νων

Μέτρηση Υγρασίας

Μέτρηση Υγρασίας

Μικροβιολογ. Έλεγχος

Μικροβιολογ. Έλεγχος

Έλεγχος Νερού / Υπολείμματα

Έλεγχος Νερού / Υπολείμματα

Ανίχνευση GMO

Ανίχνευση GMO

Πρότυπα Αναλύσεων

Πρότυπα Αναλύσεων

Ανίχνευση Αλλεργιογόνων

Ανίχνευση Αλλεργιογόνων

 

Σε συνεργασία με τον οίκο ROMER LABS προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα για την ανάλυση και ταυτοποίηση των Αλλεργιογόνων.

Ανίχνευση Αλλεργιογόνων Επιλέξτε Κατηγορία


Αλλεργική αντίδραση σε τρόφιμο είναι μία ανοσολόγική αντίδραση σε ένα αλλεργιογόνο συστατικό, το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα λανθασμένα το θεωρεί επιβλαβές. Τροφικές αλλεργίες εμφανίζονται στο 1-3% του συνολικού πληθυσμού και στο 5-8% των παιδιών, αποτελώντας ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας στις σύγχρονες κοινωνίες. Ακόμη και μία πολύ μικρή δόση αλλεργιογόνου σε ποσοστό μικρογραμμαρίων μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα από δερματικούς ερεθισμούς έως θανατηφόρο αναφυλακτικό σοκ.

Παρότι οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργική αντίδραση, η πλειονότητα των καταγεγραμμένων αλλεργικών γεγονότων προκαλούνται από γλουτένη δημητριακών, οστρακοειδή , ψαριά, αυγά, φυστίκια, γάλα και λακτόζη, ξηροί καρποί ενώ άλλα αλλεργιογόνα, όπως μουστάρδα, σουσάμι, σέλινο, λούπινα μπορεί να έχουν περιορισμένο τοπικά ενδιαφέρον. Γι' αυτό η νομοθεσία σε πολλές περιοχές του κόσμου απαιτεί αυτά τα συστατικά να επισημαίνονται στις συσκευασίας των τροφίμων ανεξαρτήτως περιεκτικότητας.

Τα αλλεργιογόνα συναντώνται σαν συστατικά τροφίμων, αλλά πολύ επικίνδυνη είναι η μη αναμενόμενη εμφάνισή τους μέσω επιμολύνσεως κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Επομένως, η αναλυτική ταυτοποίησή τους είναι απαραίτητη, όχι μόνο για λόγους επισήμανσης στη συσκευασία, όπως ορίζουν οι αρχές, αλλά και για τον έλεγχο από τον παραγωγό στις Α' ύλες και στα τελικά προϊόντα του.

Επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων (sales@novacel.gr) για περισσότερες πληροφορίες.

Novacel Hellas

Λύσεις για τη Σύγχρονη Βιομηχανία

© 2016 - Novacel Hellas ΕΠΕ

Εξυπηρέτηση Πελατών: 22990 61000 | E-mail: info@novacel.gr | Τ.Κ. 19 010 - Καλύβια Θορικού, Αττική

Με σεβασμό προς το περιβάλλον