Additionally, paste this code immediately after the opening
Τα υπολείµµατα των αντιβιοτικών στα τρόφιµα µπορεί να έχουν άµεσες επιδράσεις, όπως αλλεργικές αντιδράσεις και ανωµαλίες στο αιµοποιητικό σύστηµα, αλλά και έµµεσες, όπως είναι εγκαθίδρυση ανθεκτικών στελεχών βακτηρίων στον ανθρώπινο. Η παρουσία αντιβιοτικών στα τρόφιµα, είτε είναι ζωικής, είτε φυτικής προέλευσης είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβληµα. Το γάλα, το κρέας, τα ψάρια ιχθυοτροφείου, τα αυγά και το µέλι παράγονται όλα σε αγροτικά περιβάλλοντα που εκµεταλλεύονται τα οφέλη της σύγχρονης φαρµακοβιοµηχανίας. Τα υπολείµµατα στα τρόφιµα δηµιουργούν αµφισβήτηση στον καταναλωτή και αρνητικές επιπτώσεις στη δηµόσια υγεία, µε αποτέλεσµα τον ιδιαίτερα αρνητικό οικονοµικό αντίκτυπο στη βιοµηχανία τροφίµων.